Adres

Jeugdgezondheidszorg en instellingen

 

Gezondheid en instellingen

Wij werken als Alles-in-één-school nauw samen met de jeugdverpleegkundige, logopediste,  fysiotherapeut en andere instanties. Positieve gezondheid staat centraal.

Jeugdtandverzorging
Ouders kunnen hun kind aanmelden bij de Jeugdtandverzorging. Elk half jaar komt de bus van de Jeugdtandverzorging op school. Zij werken in tandartsbussen en in het behandelcentrum aan de Haaksbergerstraat 109,  bereikbaar onder tel.nr. 4309010 in Enschede. Ouders kunnen samen met hun kind de tandarts bezoeken en aanwezig zijn bij de behandeling. Behandelingen en controles bij kinderen worden geheel vergoed volgens de voorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij. Een inschrijfformulier voor eventuele aanmelding kunt u ophalen bij de interne begeleider en/of directeur van de school. 

logo jeugdtandverzorging

Onderzoek door verpleegkundige op school
Men spreekt hiervan een Triage-traject. Het kind wordt in groep 2 en 7 gezien door de schoolverpleegkundige. Er vindt een check plaats van ogen, gehoor, lengte en gewicht. Ouders moeten vooraf twee vragenlijsten invullen. Leerkracht geven indien nodig mogelijke aandachtspunten aan.
Samen met het JGZ-dossier geeft dit alles een goed beeld van het kind. Ouders worden direct na het contactmoment schriftelijk geïnformeerd over de bevindingen met het bevindingenformulier. Elk kind krijgt dit in een gesloten envelop mee naar huis nadat het gezien is. Ouders worden tijdens het vervolgtraject steeds geïnformeerd. Gaat het goed, dan vindt er geen vervolgonderzoek plaats.
Zie ook www.ggdregiotwente.nl.

Fysiotherapie op school
Via school kunnen kinderen die problemen hebben met hun fijne motoriek doorverwezen worden naar de kinderfysiotherapeut.  Er vindt dan een screening plaats op school. Deze zal uitwijzen of uw kind in aanmerking komt voor een eventuele behandeling.

logo fysio stroinkslanden

Logopedie op school
Tijdens schooltijd vindt logopedie en screening plaats door Silvia Murk-Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De logopediste is elke dinsdag op school.