Adres

ICT

foto snappet

Snappet
In groep 7 en 8 wordt middels chromebooks gewerkt met Snappet.  Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. Kinderen werken aan leerdoelen van kernvakken die aansluiten bij hun eigen niveau.

Educatieve software

Naast het aanleren van vaardigheden leren de kinderen in de klas ook werken met computerprogramma’s behorende bij de methodes, b.v. Wereld in Getallen, Taal actief,  Ambrasoft, Veilig leren lezen, Wereldzaken en Groove me. Kinderen in groep 6 werken met chromebooks. Kinderen van groep 3 t/m 5 werken met computers.

Mediawijsheid
Zodra de leerlingen op het Internet gaan om informatie te zoeken leren ze ook om te gaan met de risico’s van internet. Internet heeft bijvoorbeeld ook minder leuke kanten: spammailtjes, virussen, pesten via MSN, chat, of pesten en ongewenste benaderingen op profielsites. Diverse veiligheidsaspecten komen tijdens de lessen aan bod zoals; geen privégegevens intypen op internet en het geheim houden van je gebruikersnaam en wachtwoord, en nooit met een onbekende afspreken via Internet. Leerlingen worden geleerd bij verdachte zaken altijd de leerkracht of de ouders in te lichten.


Digischolen (Elektronische Leeromgeving)

Ons samenwerkingsverband heeft sinds januari 2009 een ELO (Elektronische Leer Omgeving). Het adres is: www.digischolen.nl. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 kunnen met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op deze ELO. Er staan diverse vakgebieden op zoals rekenen, spelling, begrijpend lezen, geschiedenis, aardrijkskunde en natuurlijk ook computerlessen. Digischolen is te gebruiken als ondersteuning van de lessen die in de klas gegeven worden. Leerlingen kunnen dus thuis en op school extra oefenen op diverse vakgebieden. Via Digischolon kunnen kinderen vanaf groep 5 ook in hun Google Drive komen. In Google Drive kunnen kinderen werkstukken en spreekbeurten maken.

Bent u het wachtwoord van uw kind kwijt stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  geef de voor- en achternaam en klas van het kind door.
U krijgt dan zo spoedig mogelijk de inlog voor Digischolen toegestuurd.

foto ict